Sallay Péter

Sallay Péter

Sallay Péter
graphIT Kft., ügyvezető igazgató

Először volt a gőzgép, ezután az elektromosság és a szerelősorok, a tömegtermelés, majd az ipar harmadik forradalmában a számítógépek és az automatizálás. Most beléptünk az Ipar 4.0-ba, ahol a számítógépek és az automatizálás teljesen új módon kapcsolódnak össze. A robotok és az automatizálás távolról működnek együtt a gépi tanulási algoritmusokkal ellátott számítógépes rendszerekkel. Ezekhez már minimális emberi beavatkozás szükséges. Az Ipar 4.0 alapja az „Intelligens gyár”, amelyben a fenti rendszerek figyelik a gyár folyamatait, és decentralizált döntéseket hoznak. A graphIT Kft. az elmúlt 20 év mérnöki szoftverek területén szerzett tapasztalatával elkötelezetten támogatja ügyfelei Ipar 4.0 törekvéseit.

Előadás: 9:00 – 9:15 Megnyitó: Mit nyerhet vagy veszíthet az ipari digitalizációban?


Írjon nekem!

 

 

Fehér Tamás

Fehér Tamás

Fehér Tamás
graphIT Kft., kereskedelmi vezető, NX üzletág

A pár fős ipari cégektől a több ezer fős multinacionális cégekig bezáróan minden ipari területre ajánljuk megoldásainkat, legyen az egy CAD, CAM vagy PLM rendszer bevezetése, testreszabása, tanfolyama vagy egyedi fejlesztés készítése. A Siemens „Smart Expert Partner” tanúsítványunk bizonyíték arra, hogy szakértelemben, tapasztalatban és Ügyfél kezelésben hosszútávú, megbízható partnert választ, ha a graphIT Kft. mellett dönt.

Előadás: 10:30 – 10:45 Hogyan válasszunk digitális termékfejlesztési platformot?


Írjon nekem!

 

 

Molnár Zsolt

Molnár Zsolt

Molnár Zsolt
graphIT Kft., vezető konzultáns / digitális gyártás

Digitális gyártásnak nevezzük azokat a szoftvermegoldásokat, amelyek segítenek a cégeknek a gyártási, logisztikai folyamatok hatékonyságának növelésében. A graphIT Kft. digitális gyártási portfolióját a Siemens Tecnomatix és Simatic IT digitális gyártási megoldásai és a graphIT Kft. 20 éves mérnöki tapasztalatán alapuló egyedi kiegészítések és termékek alkotják. Ezek a megoldások jól együttműködve segítenek számos hazai és nemzetközi cégnek a gyártási és logisztikai hatékonyság növelésében.

Előadás: 13:45 – 14:00 Adatot gyártunk vagy terméket?


Írjon nekem!

 

 

Kovács Imre Siemens PLM Software

Kovács Imre

Kovács Imre
Siemens Industry Software, Channel Sales Executive

Az Ipar 4.0 egy olyan irányelv, amihez első körben a sorozatgyártásban termelő, multinacionális cégek tudtak csatlakozni, de mára már az őket kiszolgáló, egyedi vagy kis sorozatú gyártással foglalkozó, kisebb vállalkozások is képesek illeszkedni. A Siemens “Digitális Vállalat” koncepciója egy fejlődési utat kínál az ipari folyamatok digitalizálásától egészen az öntanuló vagy teljesen automatizált gyártási környezetig.

Előadás: 9:15-9:45 Siemens digitális vállalat (Digital Enterprise) koncepciója magyarországi realitásban


Írjon nekem!

 

 

Boros Péter Siemens Zrt

Boros Péter

Boros Péter
Siemens Zrt., Sales Specialist

Ipari automatizálás alatt ma már nem csak egy-egy félig önműködő gépet értünk, hanem olyan intelligens rendszereket, melyek képesek előre diagnosztizálni a problémákat és szükség esetén saját maguknak megrendelni a tartalék alkatrészt.
Távolról felügyelhetjük komplett gyárunkat akár a mobiltelefonunkról, illetve betekintést nyerhetünk olyan folyamatokba is amikre eddig nem volt lehetőség. A Siemens mind hardveres és szoftveres oldalon olyan megoldásokat kínál, mely a beavatkozó szervtől a felügyeleti rendszerig képes a digitális gyártás új koncepcióinak megfelelni.

Előadás: 9:45-10:00 Siemens Ipar 4.0 labor bemutató
Tátlatvezetés:
11:45-12:15 Siemens Ipar 4.0 labor


Írjon nekem!

 

 

Dr. Németh András

Dr. Németh András

Dr. Németh András
AQ Anton Kft., ügyvezető igazgató

400-fős gépipari cég vezetője. BME címzetes egyetemi docens. A vállalati folyamatok és irányítási rendszerek elkötelezett híve.
Napjainkban nagy figyelmet fordít az egyre nagyobb számban kinyerhető gyártási adatok nem triviális elemzésére.

Előadás: 10:45-11:15 Intelligens adatfeldolgozás az ipari gyakorlatban


Írjon nekem!

 

 

Kozó Gábor - evopro Kft.

Kozó Gábor

Kozó Gábor
evopro Kft., fejlesztési vezető

A virtuális üzembe helyezés legnagyobb erőssége, hogy a műszaki kivitelezéssel párhuzamosan, már a 3D-s gépészeti tervek alapján elkezdődhet a vezérlő szoftver előkészítése, ezáltal jelentősen csökkenthető a beüzemelési idő.

Előadás: 11:15-11:45 Virtuális üzembehelyezés


Írjon nekem!

 

 

Simon LászlóSimon László
ECO-LOG-ING Bt., Logisztikai tanácsadó / rendszertervező / szimulációs rendszerfejlesztő

Szakterületek és szakmai tapasztalatok:

Emelő- és szállítóberendezések tervezése, raktári és termelés-kiszolgáló rendszerek logisztikai rendszertervezése, BPR/LPR, SCM folyamatok tervezése/fejlesztése, szimuláció alapú folyamat-fejlesztés, rendszer-szimulációs megoldások fejlesztése.

Előadás: 14:00-14:30 Az Unilever Magyarország Kft. központi disztribúciós raktárának tervezése digitális szimuláció támogatásával a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft-nél.


Írjon nekem!

 

 

Lukácsi ÁkosLukácsi Ákos
Waberer’s – Szemerey Logisztika Kft., Innováció / Alkalmazás támogatás vezető

A cég innovatív és hatékonyság fejlesztési projektjeinek összefogása és vezetése raktározási és fuvarozási területeken. Új partnerek folyamatainak implementálása a vállalat irányítási rendszerbe illetve korábban bevezetett operációk támogatása.

Előadás: 14:00-14:30 Az Unilever Magyarország Kft. központi disztribúciós raktárának tervezése digitális szimuláció támogatásával a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft-nél.


Írjon nekem!

 

 

Balogh CsabaBalogh Csaba
BorgWarner Oroszlány Kft., Emissions divizió / Termelés Tervező

Egy majd 2000 fős autóalkatrész gyártó nagyvállalat egyik üzletágának tervezője. A gyártástervezés során leginkább a folyamat automatizálását, valamint a tervezéshez szükséges adatbázis rendszeres karbantartását tartja szem előtt. Egy tervezőprogram gyorsított bevezetéséhez elengedhetetlen a résztvevők felkészültsége, szakértelme, mely nagyban hozzájárul a zökkenőmentes és hatékony integrációhoz.

Előadás: 15:00-15:30 Rapid tervezőprogram-integrálás a hatékonyságért


Írjon nekem!

 

 

Uzonyi TamásUzonyi Tamás
IFUA Horváth&Partners Kft., Fogyasztási és ipari javak ágazati tanácsadó

A termelésszervezéssel, folyamattervezéssel kapcsolatos döntések jelentős része még ma is korlátozottan rendelkezésre álló információkon, kezdetleges módszereken, szakértői becsléseken és intuíciókon alapszik, ezért az így megszületett döntések távol esnek az optimumtól. Az ipari digitalizáció kapcsán folyamatosan javul az elemzésekhez szükséges adatok rendelkezésre állása, továbbá olyan eszközök is egyre szélesebb körben terjednek el, amelyek képesek az adatok felhasználásával a gyártási folyamatok valósághű szimulációjára, optimalizációjára. Ezek segítségével a döntések megalapozottabbá, a gyártás hatékonyabbá válhat.

Előadás: 15:30-16:00 Ipari digitalizációs projektek tapasztalatai – az üzleti eredményesség szempontjából


Írjon nekem!